Paarden - DR Draadloos

 Home / Welkom / Paarden / DR Draadloos

Draadloos DR systeem

De ideale oplossing

Het systeem bestaat uit een panel die volledig draadloos communiceert met een PC.

 

Het wordt gevoed door batterijen en heeft een zeer lange autonomie, wat een bijzondere troef vormt.

 

De batterijen kunnen eventueel ook op 12V opgeladen worden in de wagen!

 

 

 

Voor- en nadelen draadloze DR

Voordelen

ideaal formaat 24 x 30

lichtste op de markt

ISS technologie

geen trigger

merk Fujifilm

 

Nadeel

initiële kostprijs

Panel cover

Hoewel de panel op zich reeds schokbestendig is, raden we bij gebruik bij paarden toch een extra bescherming aan. Hiervoor hebben we een polycarbonaat omhulsel met een verstelbaar handvat ontwikkeld. De panel zit in die cover nog eens beschermd met schuimrubber en wordt rondom omgeven door een schokabsorberende kader.

 

Bovendien werd een luik voorzien om de batterij te wisselen. Hierdoor moet de panel nooit uit de cover gehaald te worden. Als gevolg zal hij bij eventuele wederverkoop dus nog steeds zo goed als nieuw zijn!

 

Belangrijk: Zelfs mét bescherming blijft de panel lichter dan de meeste andere (zelfs zonder bescherming).

 

Op het geheel zoals hierboven beschreven kan bovendien een afstandhouder (stok) gemonteerd worden.

 

 

Virtuele Router

Veterinary Solutions is zeer trots de verbinding tussen panel en laptop door middel van een virtuele router te kunnen verzorgen. Dit is immers een wereldprimeur!

 

Deze verbinding werd volledig door Veterinary Solutions in samenwerking met IT specialisten ontwikkeld. Het heeft het systeem nóg compacter gemaakt.

 

 

 

Compact

In combinatie met een tablet is het systeem het meest compacte en lichtste dat momenteel op de markt beschikbaar is.

 

De cassette heeft het ideale formaat van 24x30 cm en weegt zonder cover slechts 1.7kg. Ook met beschermcover slechts 3kg!

 

 

 

Diverse configuraties zijn mogelijk!

Een draadloze detector panel kan u bijvoorbeeld combineren met

een gewone laptop

de Toughbook van Panasonic

een kleine 10” tablet (bijv Panasonic)

een reuzachtige 20” tablet met 4K resolutie

een 'all in' koffer

 

Wij verkiezen de toughbooks van Panasonic. Deze extra stevige spatwaterbestendige computers hebben een uitzonderlijk mooi IPS scherm. Dit scherm behoudt onder alle kijkhoeken dezelfde beeldkwaliteit en daarenboven hebben ze een capacitief touch-screen wat de ideale bediening geeft in combinatie met de intuïtieve software. Het scherm bestaat uit gorilla glas om het nog beter te beschermen.

 

Een 'all in' koffer met 24” beeldscherm biedt plaats voor stockage van de panel, en tevens voor CD’s en extra onderdelen.

 

Voor het wisselen tussen kliniek en mobiele omstandigheden kan de laptop ook in een docking-station geplaatst worden op een verrijdbaar statief.

 

 

ISS Technologie

Een uitmuntende beeldkwaliteit met een onovertroffen scherpte!

 

Bij de omzetting van röntgen naar licht gebruikt men Gadolinium (GOS) poeder of Cesiumjodide (CsI) kristallen als scintillator. Het bekomen licht wordt door een TFT-detector omgezet in een digitaal signaal.

 

Normaal wordt deze TFT-laag achter de scintillator geplaatst. Het revolutionaire en unieke bij Fujifilm is de ISS-technologie waarbij de TFT ervoor in plaats van erachter zit (Irradiation-Side Sampling).

 

De kristallen hebben bredere voetjes en fijnere puntjes. Het signaal is dan ook nauwkeuriger ter hoogte van deze puntjes dan ter hoogte van de voetjes. Dit maakt het signaal minder diffuus en zorgt voor een uitmuntende beeldkwaliteit met een onovertroffen scherpte.

 

 

'Trigger free'

Het Fujifilm DR-systeem is het eerste in zijn soort dat geen triggerbox nodig heeft. De smart-switch technologie zorgt ervoor dat het detectorpanel steeds paraat staat om de straling te ontvangen en te verwerken. Er is dus geen enkele vertraging bij het indrukken van de hand- of voetschakelaar. Gedaan met de ergernissen bij bewegingen bij het röntgenen van een hond op juiste moment.

 

Bij een klassiek DR-röntgensysteem loopt dit enigszins anders. Daar moet de detector immers eerst nog paraat gemaakt worden om de straling op te vangen en te verwerken. Net daarvoor dient de triggerbox. Deze onderbreekt het signaal van de hand- of voetschakelaar en stuurt het draadloos of via de kabel door naar de controlbox of PC die de detector aanstuurt. Pas wanneer de PC de toestemming geeft, gaat het signaal verder. Dit kan een vertraging geven van één of meer seconden.

 

Een bijkomend voordeel van de Fujifilm DR cassette is dat men zonder problemen kan werken met verschillende röntgenbuizen (bv. één mobiele en één extra zware gemonteerde buis voor rug-opnames bij paarden, en één vaste voor kleine huisdieren). Bij de klassieke DR-panels heeft men daarentegen voor elk type röntgenbuis een andere triggerbox nodig. Die moet men steeds verbinden wanneer men van röntgenbuis wisselt.

 

Bijkomend voordeel: Ook indien een röntgenbuis in panne valt, kan deze voor depannage eenvoudig vervangen worden door een ander type!

 

Nog meer combinatiemogelijkheden

Dit alles kan gecombineerd worden met een tweede, kleiner scherm (bijvoorbeeld een kleine tablet die op de generator bevestigd kan worden) of een smartphone waarop hetzelfde beeld verschijnt en van waarop het volledige programma bediend kan worden.

 

Of gecombineerd met een tweede, groter draadloos scherm. Met behulp van de kleine laptop kan men volstaan voor de bediening van het toestel, en naderhand kunnen met behulp van het grote extra scherm verdere diagnoses gesteld worden.

 

Kortom, alles is mogelijk!

 

Beeldkwaliteit

Dankzij de Virtual Grid technologie wordt de beeldkwaliteit nog verbeterd voor dikkere structuren. Een rooster is helemaal overbodig met deze CsI panel.

 

Beeldscherm altijd zichtbaar

Vermits het systeem draadloos werkt, moet bij het wisselen van kant het paard niet meer gedraaid worden.

 

Normaal stelt het probleem zich dat voor het bekijken van een preview - bijvoorbeeld om te zien of de kogel wel mooi latero-mediaal in beeld staat - de laptop aan de verkeerde kant van het paard staat. Dit wordt echter opgelost door het gebruik van een tablet-PC die ook met behulp van WIFI gekoppeld wordt aan een laptop.

 

Deze tablet wordt vervolgens op de röntgenbuis of aan een statief bevestigd. Hierdoor is het beeldscherm altijd zichtbaar en kan de software ook direct bediend worden.