Paarden - DR Bekabeld

 Home / Welkom / Paarden / DR Bekabeld

Bekabeld DR systeem

Een hoogst interessante tussenoplossing

Als budgettaire tussenoplossing tussen de CR en de draadloze DR systemen kunnen we een bekabeld systeem aanbieden.

 

Een van de voordelen van dit systeem ten overstaan van de tweedehands bekabelde systemen is dat er geen triggerkabel meer nodig is. Het systeem kan zelfs volledig op batterij werken, waardoor geen extra stroomvoorziening nodig is. De detector is ook groter, ideaal wanneer u een oplossing zoekt voor zowel kleine huisdieren als paarden.

 

Het systeem maakt ook gebruik van ISS technologie. Daardoor bekomen we een significant betere beeldkwaliteit bij een lagere dosis.

 

 

Voor- en nadelen bekabelde DR

Voordelen

budget vriendelijke DR

snel werken

op batterijen

geen trigger

ISS technologie

merk Fujifilm

 

Nadeel

kabel

ISS Technologie

Een uitmuntende beeldkwaliteit met een onovertroffen scherpte!

 

Bij de omzetting van röntgen naar licht gebruikt men Gadolinium (GOS) poeder of Cesiumjodide (CsI) kristallen als scintillator. Het bekomen licht wordt door een TFT-detector omgezet in een digitaal signaal.

 

Normaal wordt deze TFT-laag achter de scintillator geplaatst. Het revolutionaire en unieke bij Fujifilm is de ISS-technologie waarbij de TFT ervoor in plaats van erachter zit (Irradiation-Side Sampling).

 

De kristallen hebben bredere voetjes en fijnere puntjes. Het signaal is dan ook nauwkeuriger ter hoogte van deze puntjes dan ter hoogte van de voetjes. Dit maakt het signaal minder diffuus en zorgt voor een uitmuntende beeldkwaliteit met een onovertroffen scherpte.

 

 

'Trigger free'

Het Fujifilm DR-systeem is het eerste in zijn soort dat geen triggerbox nodig heeft. De smart-switch technologie zorgt ervoor dat het detectorpanel steeds paraat staat om de straling te ontvangen en te verwerken. Er is dus geen enkele vertraging bij het indrukken van de hand- of voetschakelaar. Gedaan met de ergernissen bij bewegingen bij het röntgenen van een hond op juiste moment.

 

Bij een klassiek DR-röntgensysteem loopt dit enigszins anders. Daar moet de detector immers eerst nog paraat gemaakt worden om de straling op te vangen en te verwerken. Net daarvoor dient de triggerbox. Deze onderbreekt het signaal van de hand- of voetschakelaar en stuurt het draadloos of via de kabel door naar de controlbox of PC die de detector aanstuurt. Pas wanneer de PC de toestemming geeft, gaat het signaal verder. Dit kan een vertraging geven van één of meer seconden.

 

Een bijkomend voordeel van de Fujifilm DR cassette is dat men zonder problemen kan werken met verschillende röntgenbuizen (bv. één mobiele en één extra zware gemonteerde buis voor rug-opnames bij paarden, en één vaste voor kleine huisdieren). Bij de klassieke DR-panels heeft men daarentegen voor elk type röntgenbuis een andere triggerbox nodig. Die moet men steeds verbinden wanneer men van röntgenbuis wisselt.

 

Bijkomend voordeel: Ook indien een röntgenbuis in panne valt, kan deze voor depannage eenvoudig vervangen worden door een ander type!